Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Na bratislavskom letisku havaroval Airbus, prevážal rádioaktívny materiál!

Lietadlo pristálo na ňufák Zobraziť galériu (6)
Lietadlo pristálo na ňufák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Na letisku M. R. Štefánika dnes ráno krátko pred šiestou hodinou zažili krušné chvíle. Havarovalo tam totiž nákladné lietadlo smerujúce z Lipska, ktoré prevážalo aj rádioaktívny materiál. Na mieste zasahujú záchranné zložky.

Airbusu A300B4 patriacemu prepravnej spoločnosti DHL sa pri pristávacom manévri zlomil predný podvozok a následne zišlo z pristávacej dráhy. V čase incidentu sa v ňom mali nachádzať traja ľudia. Na letisku zasahujú hasiči, ktorí ochladzovali lietadlo proti požiaru.

Na bratislavskom letisku havaroval
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Na mieste zasahovala jedna posádka záchrannej služby. Na mieste nebol našťastie nikto zranený," povedal hovorca záchranárov Boris Chmel.

havarovane lietadlo DHL na
Zobraziť galériu (6)

Túto informáciu Topkám potvrdila aj hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická. Letová dráha zostala zablokovaná, na vybavenie letov preto slúži iná dráha. Z nej sú bez meškania vybavované všetky lety. Zároveň objasnila informácie, ktoré hovorili o úniku rádioaktívneho odpadu. "Letecký náklad nebol nebezpečný vo vzťahu k okoliu a nedošlo ani k úniku paliva či iných prevádzkových kvapalín," dodala.

Na palube lietadla boli aj zdravotnícke potreby, ktoré majú rádioaktívny charakter, ale nie je nejaký zásadný. Uviedol to minister vnútra Robert Kaliňák pre televíziu TA3. "Toto je štandardná preprava, nejde o nejaký jadrový materiál. Mali by to byť štandardné lekárske zariadenia, ktoré sa používajú v röntgenoch alebo v iných zariadeniach, ktoré používajú rádioaktívne žiarenie na diagnostiku a tieto žiariče boli súčasťou prepravovaných materiálov," vysvetlil pre TA3 Kaliňák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu