Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pripravte si dáždniky a pršiplášte: Začiatok týždňa prinesie silný vietor a zrážky!

Nezabudnite na dáždniky Zobraziť galériu (3)
Nezabudnite na dáždniky (Zdroj: SHMÚ)

BRATISLAVA - Počasie nás začiatkom týždňa veľmi nepoteší. Meteorológovia varujú pred silným nárazovým vetrom, ale aj dažďom, ktorý v pondelok zasiahne takmer celé Slovensko. Na horách vietor môže dokonca dosiahnuť rýchlosť až 120 km/h.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 1. a 2. stupňa. Výstraha 2. stupňa platí od dnes, od 18. h. až do pondelka (5.11) do 14 h. pre okresy Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Brezno a Banská Bystrica. Vietor tu v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 24 - 34 m/s.

Výstraha 1. stupňa pre silný nárazový vietor platí do pondelka do 14. h aj pre ďalšie okresy Žilinského, Trenčianskeho, Bynskobystrického, Prešovského kraja a pre krajný východ. V týchto regiónoch môže na hrebeňoch hôr dosiahnuť vietor miestami rýchlosť 18-24 m/s.

SHMÚ rovnako vydal výstrahu 1. stupňa kvôli dažďu. Výstraha platí v pondelok (5.11) od 08. h do 22.h takmer na celom území Slovenska, výnimkou sú len okresy na krajnom západe. Meteorológovia očakávajú, že miestami sa vyskytne dážď s úhrnom zrážok 25 - 45 mm.

 

Silný vietor obíde len Bratislavu
Zobraziť galériu (3)
Silný vietor obíde len Bratislavu  (Zdroj: SHMÚ)

 

Dážď, dážď a opäť len dážď
Zobraziť galériu (3)
Dážď, dážď a opäť len dážď  (Zdroj: SHMÚ)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu