Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Cestári sú v Bratislave na zimu pripravení, rozpočet 2,2 milióna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj je pripravený na zimnú údržbu ciest, v pohotovosti je zatiaľ 15 posýpačov. Posypový materiál sa v tomto čase postupne naváža do jednotlivých stredísk, zatiaľ je v skladoch asi 420 ton posypovej soli, 500 ton drviny a 20 ton solmagu.

Centrálny dispečing začína zimnú službu 1. novembra a končí 31. marca, vedúci stredísk riadia situáciu v prípade nepriaznivého počasia zatiaľ operatívne. Šoféri budú nasadení do pohotovosti na pracovisku podľa situácie, sú však v domácej pohotovosti.

Cesty sú počas zimy nepretržite monitorované dispečerskými strediskami správcu Regionálne cesty Bratislava (RCB) v jednotlivých regiónoch Malacky, Pezinok a Senec. O stave komunikácií zasielajú jednotliví dispečeri každý deň hlásenia. Najkritickejšie sú podhorské úseky vzhľadom na vyššiu nadmorskú výšku a rovinaté úseky v extravilánoch.

V pláne na zimnú údržbu v roku 2012 sa počíta so sumou takmer 2,2 milióna eur, čo však nie je definitívne. Predošlá zimná údržba stála kraj 1,7 milióna eur. Zimnú údržbu v kraji zabezpečuje správca ciest II. a III. triedy RCB. Spravuje 511,68 km ciest II. a III. triedy a 130 mostov, ktoré sú vo vlastníctve BSK.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu