Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Počasie nás tento týždeň opäť potrápi: Na Dušičky s dáždnikmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vietor, sneh a dážď. Tak budú vyzerať podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu nasledujúce dni. Najteplejšie má byť vo štvrtok a v piatok, kedy môže teplota vystúpiť až na 12 stupňov. Slniečka si však aj tak veľmi neužijeme.

Dnes očakávajte veľkú oblačnosť až zamračené, slabé sneženie alebo dážď so snehom, na krajnom juhovýchode dážď. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať okolo 0 až +5, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo -2 stupňov. Pozor si treba dávať na prevažne severný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, na juhovýchode môže v nárazoch miestami dosiahnuť až 55 km/h.

V utorok v noci má ešte snežiť alebo pršať, no cez deň už bude prevažne polooblačno, v nižších polohách dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele sa ešte môžu vyskytnúť slabé zrážky. Denná teplota dosiahne 0 až +5, v južnej polovici západného Slovenska a na juhu stredného Slovenska +5 až +8 stupňov.

V stredu sa trošku vyčasí a má byť prevažne polojasno. V nižších polohách sa ešte môže dopoludnia objaviť miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Denná teplota 6 až 11, na severe a pri celodennej oblačnosti alebo hmle +1 až +5 stupňov.

Vo štvrtok cez deň opäť pribudne oblačnosť, takže na väčšine územia treba rátať so zrážkami. Nočná teplota +1 až -4, v južnej polovici západného Slovenska okolo +3 stupňov. Denná teplota vystúpi na 7 až 12 stupňov. Pri návšteve cintorínov sa vám teda určite zídu pršiplášte a dáždniky.

V piatok to bude vyzerať s počasím podobne ako v predchádzajúci deň. Opäť má byť oblačno až zamračené, hmlisto a na mnohých miestach slabý dážď alebo mrholenie. Nočná teplota 8 až 3 stupne. Denná teplota 7 až 12 stupňov.

Ani začiatok víkendu sa nezdá byť veľmi vydarený. Sobota nás uvíta zamračenou oblohou a hmlami. Vďaka inverzii však má byť jasno až polojasno aspoň na horách a miestami aj v nižších a stredných polohách. Ojedinele sa môže vyskytnúť mrholenie. Nočná teplota 6 až 1 stupeň. Denná teplota 3 až 8, pri slnečnom počasí okolo 10 stupňov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu