Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nezvyklý nález: Pracovala v záhradke, našla bombu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

KEČOVO - Delostreleckú mínu našla vo štvrtok (25. októbra) pri zbere ovocia v záhrade rodinného domu žena (39) z obce Kečovo v okrese Rožňava. Nezvyklý nález telefonicky oznámila na linku 158.

Miesto nálezu policajti zaistili a za účelom zneškodnenia munície privolali pyrotechnika. "Ten na mieste zistil, že ide o delostreleckú mínu kalibru 82 mm z obdobia druhej svetovej vojny. Mínu zaistil a previezol na jej zneškodnenie," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, aby pri nájdení akejkoľvek munície ju za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali. Je potrebné zapamätať si miesto nálezu, najmä v prípadoch, ak je niekde v lese, alebo v neznámej oblasti. "Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme, alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158 a tak predišli možnému nešťastiu," radí Szabó.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu