Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Hrčeli našli nevybuchnuté míny, priniesli ich na obecný úrad

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HRČEL - Päť funkčných nevybuchnutých delostreleckých mín z druhej svetovej vojny priniesli v pondelok 26. novembra na Obecný úrad v Hrčeli v okrese Trebišov pracovníci vykonávajúci v obci výkopové práce. Muníciu našli pri obecnom potoku, informovala dnes polícia.

Míny kalibru 82 mm prevzali k zneškodneniu privolaní pyrotechnici. "K zraneniu osôb nedošlo," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Nález munície oznámil v pondelok aj 55-ročný muž z obce Buzica v okrese Košice-okolie. Našiel ju počas poľnohospodárskych prác na poli, 500 metrov pred obcou. Pyrotechnik uviedol, že ide o delostreleckú mínu kalibru 50 mm a prevzal ju k zneškodneniu.

Polícia v súvislosti s týmito prípadmi opätovne upozorňuje občanov, aby pri nájdení akejkoľvek munície ju za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali. Potrebné je zapamätať si miesto nálezu, hlavne v prípadoch, ak je niekde v lese alebo neznámej oblasti.

"Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých možno opätovne dané miesto nájsť. Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158 a tak predišli možnému nešťastiu," varuje Szabó.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu