Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Drámu na Obchodnej spôsobil smetný kôš: Únik plynu a trojmetrové plamene!

Na Obchodnej ulici v centre Bratislavy horelo Zobraziť galériu (6)
Na Obchodnej ulici v centre Bratislavy horelo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na Obchodnej ulici v centre Bratislavy dnes skoro ráno začal unikať plyn a následne vypukol požiar v jednej z budov. Z dvoch predajní šľahali až trojmetrové plamene! Ulica bola uzavretá a električková doprava odklonená.

Na Obchodnej ulici v Bratislave dnes horela plynová prípojka. Na mieste od 05.00 h zasahovalo 17 bratislavských hasičov a päť požiarnych vozidiel. Oheň sa podarilo uhasiť.

"Bol tam ohlásený požiar kontajnerov, po príchode sme zistili, že ide o požiar plynovej prípojky," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Daniela Kapustová. Ten zrejme vznikol až ako následok požiaru odpadkového koša. "Došlo k roztaveniu strednotlakovej plynovej prípojky (STL prípojka), ktorá začala horieť," informovala Ivana Zelizňáková, manažérka pre komunikáciu Slovenského plynárenského priemyslu (SPP).

Pracovníci Pohotovostnej služby spoločnosti SPP – distribúcia, a. s., podľa slov Zelizňákovej okamžite prišli na miesto, odstavili uzávery na STL plynovode a izolovali miesto udalosti. "Čím došlo k prerušeniu distribúcie plynu pre 302 odberateľov kategórie domácnosť, 186 odberateľov kategórie maloodber a dvoch odberateľov z kategórie stredný odber," dodala s tým, že práce na odstraňovaní havárie sa začali okamžite. Už necelé dve hodiny, teda o 08.20 h, sa podarilo pracovníkom opraviť poškodené miesto po požiari a opätovne natlakovať plynovod.

"Od 08.21 h sa uvádzajú do prevádzky jednotlivé odberné miesta." Požiar poškodil fasádu na priľahlom objekte, električková doprava v tom čase nepremávala a boli uzavreté ulice Jedlíkova a Obchodná v oboch smeroch. "Po tejto skutočnosti bol objekt príslušníkmi HaZZ preskúmaný, pričom bolo zistené, že priame ohrozenie osôb na zdraví nehrozí," uviedol bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár. Evakuácia v blízkom okolí budovy preto nebola nutná.

Na ulici po požiari ešte vykonávajú merania koncentrácie plynov. V prípade, že polícia zistí, že uvedeným skutkom bola naplnená skutková podstata trestného činu, bude začaté vo veci trestné stíhanie, dodal Peczár.

Na Obchodnej ulici v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viete o požiari viac? Boli ste na mieste? Pošlite nám vaše postrehy alebo fotografie na e-mailovú adresu tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu