Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Školáci sa vracali z výletu, autobus začal na diaľnici horieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KASSEL/BERLÍN - Autobus so 45 školákmi zachvátili dnes plamene na diaľnici A7 neďaleko mesta Kassel v nemeckej spolkovej krajine Hesensko.

Všetkým pasažierom, vrátane dvoch pedagógov, ktorí sa vracali zo študijnej cesty z Francúzska, sa včas podarilo horiaci autobus opustiť, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Päťdesiatsedemročný vodič sa hasiacim prístrojom márne pokúšal uhasiť plamene v motorovom priestore autobusu. Materiálne škody vyčíslili na asi 30.000 eur. Incident spôsobil komplikácie v doprave a na diaľnici sa vytvorili niekoľkokilometrové kolóny.

Menej šťastne skončila nehoda na diaľničnom úseku Berlín-Postupim, kde kamión narazil do autobusu. Vodič nákladného vozidla utrpel ťažké zranenia, 21 pasažierov autobusu vyviazlo so zraneniami ľahšieho charakteru.

Doterajšie vyšetrovanie naznačuje, že nehodu zavinila chvíľková nepozornosť vodiča kamióna, ktorého po vyslobodení z kabíny vrtuľník záchrannej služby prepravil do nemocnice. Predmetný diaľničný úsek museli dočasne uzavrieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu