Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vo štvrtok sa aj u nás začína Rok viery, ktorý vyhlásil Benedikt XVI.

Benedikt XVI.
Benedikt XVI.

BRATISLAVA - Pápež Benedikt XVI. vyhlásil apoštolským listom Porta fidei Rok viery. Začne sa vo štvrtok 11. októbra 2012 v deň 50. výročia otvorenia II. vatikánskeho koncilu a potrvá do 24. novembra 2013 - sviatku Krista kráľa.

Rok viery má prispieť k plnšiemu obráteniu sa ľudí k Bohu, k posilneniu viery a k novej evanjelizácii v dnešnom svete a takisto bude príležitosťou bližšie sa oboznámiť a pochopiť II. vatikánsky koncil.

Na túto významnú udalosť sa pripravujú aj diecézy na Slovensku. V Bratislavskej arcidiecéze sa Rok viery začne 11. októbra o 18.30 h v Katedrále sv. Martina. Slávnostnej omši bude predsedať bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko, nakoľko bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský je už prítomný na biskupskej synode v Ríme. Súčasťou duchovného programu v Roku viery v arcidiecéze budú pravidelné mesačné sväté omše v Katedrále sv. Martina vždy v druhý štvrtok v mesiaci o 18.30 h. Tematicky budú zamerané na priblíženie 12 článkov apoštolského vyznania viery.

V Banskobystrickej diecéze pozýva diecézny administrátor Mons. Marián Bublinec všetkých kňazov a veriacich na spoločné otvorenie Roka viery. Uskutoční sa počas slávnostnej omše vo Farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Banskej Bystrici 11. októbra o 10.00 h. V rámci homílie si účastníci vypočujú prednášku venovanú Roku viery a  50. výročiu otvorenia Druhého vatikánskeho koncilu.

Otvorenie Roka viery v Košickej arcidiecéze bude takisto vo štvrtok 11. októbra o 18.00 h v konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove. Hlavným celebrantom svätej omše bude košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober.

Slávnostné omše pri príležitosti otvorenia Roka viery sa uskutočnia aj v Žiline, Trnave, Spišskej diecéze a na ďalších miestach na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu