Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nález bieleho prášku na letisku: Pochybiť mali aj policajti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Postup Hraničnej a cudzineckej polície po nájdení bieleho prášku na bratislavskom letisku začiatkom septembra nebol z taktického a odborného hľadiska celkom správny.

Pre televíziu Markíza to uviedol policajný prezident Tibor Gašpar. Ako uviedla televízia vo svojom hlavnom spravodajstve, policajný šéf chce teraz dať vypracovať manuál, aby sa chaos pri takýchto situáciách neopakoval. "Aby sme správne rozhodli, či ide o pyrotechnickú, biologickú, resp. inú hrozbu, a ten postup by bol absolútne jasný," povedal Gašpar.

Televízia Markíza už skôr informovala, že inšpekcia zistila pochybenie pri zásahu na bratislavskom letisku v operačnom stredisku hasičov. Keď ich totiž letisko informovalo o neznámej bielej látke, neposlali na miesto svojich ľudí. "Zistili sa pochybenia zamestnanca operačného strediska, ktorý prvý telefonát z letiska o neznámej látke na letisku usmerňoval len telefonicky," povedala pre televíziu Lucia Garajová z Ministerstva vnútra SR.

Hasiči podľa televízie tvrdia, že nepochybili, pretože ich o prítomnosť na letisku nikto nežiadal, to sa stalo až pol hodinu po prvom telefonáte. Ten sa mal navyše odohrať až hodinu po tom, ako neznámu látku pri vykladaní batožiny našli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu