Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Študenti pôjdu do ulíc: Nespokojnosť s krokmi vlády R. Fica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) začala v utorok 2. októbra na základe hlasovania valného zhromaždenia ŠRVŠ zo dňa 29. septembra mobilizáciu študentov Slovenskej republiky.

"Dôvodom je predovšetkým súčasný nevyhovujúci stav vysokého školstva na Slovensku a kroky vlády Roberta Fica, ktoré ŠRVŠ považuje za konanie škodiace záujmom študentov na Slovensku," oznámil médiám tajomník Študentskej rady vysokých škôl pre vzťahy s verejnosťou Radoslav Zemko v tlačovom vyhlásení, aktualizovanom v utorok večer na základe nových informačných vstupov, ktoré ŠRVŠ získala v uplynulých hodinách.

Medzi hlavné problémy, na ktoré chce upozorniť, zaradila ŠRVŠ aj zvýšenie odvodového zaťaženia študentov pri práci na dohodu, súčasné znenie návrhu zákona o Fonde na podporu vzdelávania a nízke dotácie na stravovanie študentov.

"Súčasťou mobilizácie bude protestné zhromaždenie, naplánované na 23. októbra 2012 v mestách Bratislava a Košice, a bojkot vyučovania študentmi fakulty Politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici," informoval Zemko. Dodal, že o ďalších miestach protestných zhromaždení sa momentálne rokuje.

"Zhromaždeniu bude predchádzať prednesenie konkrétnych požiadaviek vláde a parlamentu Slovenskej republiky," uviedol na záver tlačového vyhlásenia Zemko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu