Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Školám ešte chýba 33 reformných učebníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Školám naďalej chýba 33 reformných učebníc. Minulý týždeň dostali tri z celkového počtu 36 učebníc, ktoré žiaci nemali na začiatku školského roku. Tento týždeň sa začne distribúcia ďalších dvoch kníh a šesť reformných titulov je momentálne v tlači.

Posledný septembrový týždeň dostali školy biológiu a geografiu pre deviaty ročník základných škôl. Okrem toho sa do škôl dostala aj fyzika pre tretí ročník stredných škôl, informoval agentúru SITA hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák. Z 36 chýbajúcich učebníc sa do škôl postupne dostane 19 kníh, ktoré už majú svojich autorov. Zvyšných 17 titulov nebolo napísaných a školám budú tento rok chýbať.

Tento týždeň do škôl poputuje aj chémia pre deviatakov ZŠ a štvrté ročníky osemročných gymnázií ako aj dejepis pre deviatakov a štvrtý ročník osemročných gymnázií. Ďalších šesť reformných učebníc je v tlači a do distribúcie sa majú dostať v priebehu dvoch týždňov. Kaliňák doplnil, že učebnice, ktoré sú už v tlači a v distribúcii, majú školy k dispozícii aj na portáli www.eAktovka.sk.

V tlači je už aj fyzika pre deviatakov a štvrtý ročník osemročných gymnázií. Pre školy s vyučovacím jazykom maďarským sa už tlačí čítanka zo slovenskej literatúry pre ôsmakov a deviatakov ZŠ, slovenčina pre 3. a 4. ročník stredných škôl, slovenská literatúra pre štvrtý ročník SŠ a maďarský jazyk pre 4. ročník gymnázia

Školám však bude chýbať informatická výchova pre 3. ročník ZŠ a 4. ročník ZŠ. Štvrtáci nedostanú ani pracovné vyučovanie a výtvarnú výchovu. Piatakom a šiestakom bude chýbať etika, ôsme ročníky budú bez učebníc techniky a výchovy umením. Deviataci nedostanú taktiež výchovu umením. Matematika pre stredné odborné školy bude chýbať všetkým štyrom ročníkom SŠ. Tretiaci v stredných školách nedostanú ani biológiu a dejepis a štvrtákom bude chýbať občianska náuka a umenie a kultúra.

Školáci tento rok na začiatku školského roka nemali 36 reformných učebníc. Najviac kníh opäť chýbal ročníku, ktorý aktuálne nabieha na školskú reformu. Tento rok to postihlo deviatakov, ktorí sa museli zaobísť bez matematiky, fyziky, chémie, biológie, dejepisu, geografie, občianskej náuky i výchovy umením.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu