Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Petržalke mohli uniknúť rakovinotvorné látky: Zásah chemickej jednotky, 16 ľudí v nemocnici!

Hasiči zabezpečili priestor, evakuovali a dekontaminovali ľudí Zobraziť galériu (15)
Hasiči zabezpečili priestor, evakuovali a dekontaminovali ľudí (Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA - V areáli bývalej Matadorky, v sídle spoločnosti Auto-Klima na Kopčianskej ulici dnes o 11.00 hodine došlo k úniku nebezpečnej látky apropol. Intoxikácia touto látkou a jej zložkami si vyžiadala až 16 zranených osôb, v jednom prípade ide o zranenie vážnejšieho charakteru. Špeciálna chemická jednotka na mieste vykonáva rozbor s podozrením na únik karcinogénnych látok!

Podľa informácií operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave intoxikáciu spôsobil styrén a oxid siričitý. Hasiči miesto evakuovali, zabezpečili dekontamináciu osôb a objektu a objekt odpojili od elektrickej energie. Záchranárom takisto asistovali pri prvej pomoci zranených osôb.

Miestom, kde došlo k úniku a jeho okolím sa šíri silný zápach. Nebezpečná zmes látok mala uniknúť z nádob, zasahuje aj špeciálna chemická jednotka, ktorá vykonáva rozbor látok s podozrením na únik karcinogénov. Podľa hovorcu Záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela sa počet zranených zvýšil na 16.

 

V areáli bývalej Matadorky
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Vladimír Labát)

 

"Postihnutých je 16 ľudí. Z toho je 15 ľahko zranených a jeden stredne ťažko zranený." Chmel dodal, že momentálne prebieha prevoz zranených do bratislavských nemocníc. "Prevážaní sú do Univerzitných nemocníc v Ružinove a na Kramároch," dodal Chmel. Intoxikácia im spôsobila problémy dýchacích ciest. Všetci zranení sú zamestnancami okolitých firiem.

 "Do Univerzitnej nemocnice Bratislava bolo prevezených dovedna 16 intoxikovaných ľudí z areálu na Kopčianskej ulici. Sústredili sme ich do troch nemocníc - Ružinov, ak. L. Dérera a Staré Mesto. Podstupujú vyšetrenia. Viac informácií poskytneme neskôr. Ostatných urgentných pacientov, ktorí nesúvisia s týmto prípadom, presúvame do zvyšných nemocníc UNB," uviedla hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Miesto stráži aj polícia. Ako informovala policajná hovorkyňa Petra Hrašková, oznámenie o úniku nebezpečných prijali dnes predpoludním. "Lekár sa na mieste vyjadril, že došlo k intoxikácii jedného muža. Tento bol prevezený do nemocnice spolu s ďalšími 15 osobami, u ktorých vzniklo podozrenie, že prišili do styku s nebezpečnou látkou," povedala pre Topky.

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. V prípade preukázania viny za to hrozí až 1 rok odňatia slobody. Firma Auto-Klima sa zaoberá dovozom, predajom, montážou, servisom autoklimatizácií, prepravných chladení.

 

V areáli bývalej Matadorky
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Vladimír Labát)

V areáli bývalej Matadorky
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Vladimír Labát)

V areáli bývalej Matadorky
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Vladimír Labát)

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu