Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nešťastná prechádzka, muž sa pošmykol a spadol do Hornádu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD - V nočných hodinách zasahovali horskí záchranári zo Slovenského raja v povodí Hornádu na Čingove. Počas prechádzky manželského páru sa 49-ročný muž pošmykol a nešťastne spadol do Hornádu. Na pomoc mu odišli dvaja profesionálni a dvaja zmluvní záchranári horskej záchrannej služby.

Muža za pomoci trojrohej sedačky vytiahli lanovou technikou približne 15-metrovou stenou na chodník, kde ho záchranári ošetrili. Muž utrpel tržné rany na hlave a pomliaždeniny. Následne ho záchranári odovzdali privolanej posádke Rýchlej lekárskej pomoci na ďalšie ošetrenie. Záchranná akcia skončila krátko po polnoci, informovala Horská záchranná služba.

V piatok podvečer zasahovali aj horskí záchranári vo Vysokých Tatrách. Pomoc potrebovala 54-ročná česká turistka, ktorá schádzala v sprievode horského vodcu Huncovským žľabom vo Vysokých Tatrách. Počas zostupu sa začala sťažovať na bolesti v oblasti chrbta. Do oblasti hrebeňa nad Huncovským žľabom letel vrtuľník Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorý postupne vyviezol dvoch horských záchranárov do Skalnatej doliny, odkiaľ pokračovali pozemne. Po ošetrení turistiky ju záchranári asi 50-metrovým spustom na lane dostali do chodeckého terénu. Následne ju záchranári transportovali na nosidlách až na dno Skalnatej doliny. Následne ju naložili na palubu vrtuľníka, ktorý ju previezol na ďalšie ošetrenie do nemocnice v Poprade.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu