Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vodiči, tešte sa: Na týchto úsekoch zvýšia povolenú rýchlosť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na niektorých úsekoch ciest sa bude môcť jazdiť rýchlejšie. Zatiaľ polícia schválila zvýšenie maximálnej povolenej rýchlosti na rýchlostnej ceste R1 pri Žarnovici, pri výjazde z Pezinka a v okrese Veľký Krtíš.

Zmeny by mali zvýšiť plynulosť cestnej premávky na vybraných úsekoch ciest a tiež pri výjazdoch z obcí a miest. Informoval o tom na tlačovej besede policajný prezident Tibor Gašpar.

Polícia vypracovala analýzu, ktorá obsahuje 42 návrhov úsekov, kde by mohla byť povolená vyššia rýchlosť. Akceptovali zatiaľ spomínané tri. "Predpokladám, že v blízkej budúcnosti sa budú realizovať aj ďalšie a dôjde k úprave aj na tých úsekoch, kde občania prirodzene očakávajú, že sa rýchlosť dá zvýšiť bez toho, aby bola ohrozená bezpečnosť cestnej premávky," uviedol Gašpar.

Polícia tiež informovala, že chce pokračovať v označovaní nehodových úsekov a miest. Pre nastávajúce zimné obdobie ich napočítali 21 a požiadali partnerské orgány, aby ich označili. Zlepšovať chcú aj označovanie železničných priecestí. "Skontrolovali sme 138 železničných priecestí, pričom sme zistili 59 väčších či menších nedostatkov," uviedol riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Milan Hamar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu