Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bezáka v Trnave zvečnili bilbordmi: Navždy náš arcibiskup, ďakujeme!

Koncert na podporu Bezáka
Koncert na podporu Bezáka (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Odvolaný arcibiskup Róbert Bezák sa do Trnavy vrátil prostredníctvom bilbordov. V meste je na frekventovaných miestach šesť bilbordov s fotografiou emeritného arcibiskupa a nápisom Mons. Róbert Bezák navždy náš arcibiskup... Ďakujeme.

Objednala si ich skupina mladých veriacich, ktorá však chce zostať v anonymite. Peniaze na takúto podporu pochádzajú od priaznivcov emeritného arcibiskupa.

Tí istí mladí umiestnili už pred dvoma týždňami na budovu pri železničnej stanici transparent, prostredníctvom ktorého sa dožadovali uvedenia dôvodov, ktoré viedli k odvolaniu obľúbeného arcibiskupa. Iná skupina veriacich pokračuje v zbieraní podpisov pod petíciu na podporu Bezáka. Podpisovanie sa malo pôvodne skončiť v piatok 3. augusta, pre neutíchajúci záujem jej organizátori rozhodli o predĺžení termínu do konca augusta.

Svätý Otec Benedikt XVI. začiatkom júla odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy. Za trnavského arcibiskupa bol Bezák menovaný 18. apríla 2009 a vysvätený 6. júna. Až do vymenovania nového pastiera pre Trnavskú arcidiecézu bude jej pastoračným riadením poverený pomocný biskup Ján Orosch ako apoštolský administrátor „sede vacante“. To znamená, že bude podriadený priamo Svätej stolici. Vymenovanie administrátora je dočasným riešením. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu