Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Obmedzenia vlakových spojov na hlavnej stanici: Pozor na tieto zmeny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V bratislavskej hlavnej stanici pokračuje komplexná rekonštrukcia trakčného vedenia. Ako informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, v hlavnom meste bude od 4. do 6. augusta a od 13. do 14. augusta obmedzená železničná doprava.

Na trati Bratislava hlavná stanica - Malacky budú bez náhrady zrušené vlaky Zr 1870, Zr 1871, Zr 1872, Zr 1873, Zr 1874 a Zr 1875. Zrušený bude aj osobný vlak Os 2308 z Bratislavy do Zohora. Vlak Os 4650 na trati Bratislava Vajnory - Bratislava hlavná stanica zrušia, pôjde však po trati z Vajnôr na stanicu Bratislava - Nové Mesto. Osobný vlak Os 4653 z bratislavskej hlavnej stanice do Vajnôr bude premávať počas dopravných obmedzení zo stanice Bratislava - Nové Mesto do stanice Bratislava - Vajnory.

Práce v rámci ďalšej etapy opráv potrvajú do 30. augusta. Komplexná rekonštrukcia trakčného vedenia sa začala 28. mája, práce sú etapovite naplánované na šesť mesiacov. Dodávateľom stavby je v etape výstavby základov, trakčných podpier a brán trakčného vedenia firma ELZA, a.s. Bratislava, v časti montáž a demontáž trakčného vedenia firma ELTRA, s.r.o., Košice.

Náklady na celú rekonštrukciu sú viac ako 5,97 milióna eur. ŽSR sa rozhodli opraviť vedenie pre pretrvávajúce problémy a často sa opakujúce prevádzkové poruchy. Za posledný rok zapríčinili poruchy trakčného vedenia na bratislavskej hlavnej stanici niekoľkominútové až hodinové meškanie vlakov. Príčinou porúch je zastaraný technický stav, keďže vedenie vybudovali v roku 1967. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu