Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Soc. poisťovňa: Pozor na falošné vymáhanie pohľadávok

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje klientov na možnosť podvodu pri vymáhaní pohľadávok. Dnes o tom informoval Marian Škotka z komunikačného odboru Sociálnej poisťovne.

Podľa SP navštívil 26. júla klient pobočku poisťovne v Nových Zámkoch a priniesol doporučenú zásielku od súdneho exekútora z Bratislavy. List je upovedomením o začatí exekúcie, v ktorom údajný úrad súdneho exekútora vyzýva na úhradu pohľadávky voči SP vo výške 333,77 eur a trov exekútorského úradu vo výške 127 eur. Čiastku požaduje uhradiť na bankový účet totožný s účtom v inom podozrivom liste z apríla tohto roku. V aprílovom prípade už SP podala trestné oznámenie.

"Klient, ktorý bol adresátom uvedeného listu, nedlhuje Sociálnej poisťovni sumu, aká sa v liste uvádza. Samotný list, jeho forma aj obsah javia známky podvodu. Sociálna poisťovňa podá v tejto veci trestné oznámenie," uviedol Škotka. SP tiež upozorňuje, že ústredie i všetky jej pobočky majú účty otvorené výlučne v Štátnej pokladnici – kód banky 8180. Čísla účtov pre úhradu platieb si klienti môžu overiť aj na stránke www.socpoist.sk/cisla-uctov-pobociek-socialnej-poistovne-v-statnej-pokladnici/719s.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu