Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Najhľadanejšieho Slováka Mella zatkli zrejme doma: Poletí poňho vládny špeciál?

Mella odváža belizejská polícia Zobraziť galériu (3)
Mella odváža belizejská polícia (Zdroj: San Pedro Sun)

SAN PEDRO - Polícia v stredoamerickom štáte Belize zatkla Karola Mella (42). Informoval o tom portál týždenníka San Pedro Sun, ktorý sa o hľadanom zločincovi zmieňuje ako o "bossovi mafie".

Mella zatkli už v stredu 11. júla. Stalo sa tak niekoľko mesiacov po tom, čo bol naňho vydaný medzinárodný zatykač. Vo štvrtok ho polícia v hlavnom meste Belize odovzdala do rúk Interpolu. Zadržaný bol pre porušenie tamojších imigračných zákonov. Server 7newsbelize.com píše, že Mello v Belize podnikal.

Karola Mella zadržali v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: San Pedro Sun)

Podľa našich informácií Slovensko nemá s Belize podpísanú dohodu o vydávaní hľadaných osôb. "Slovenská republika nemá podpísanú zmluvu o extradícii so štátom Belize. Gestorom problematiky spojenej s vydávaním osôb je Ministerstvo spravodlivosti SR. Extradícia môže byť vykonaná aj na základe špecializovaných mnohostranných zmluvných dokumentov," uviedol pre Topky hovorca Ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel.

Rezort vnútra zvažuje, že po Mellovom vyhostení pošle pre neho eskortu. "Je možné, že pre neho pošleme vládny špeciál," povedal Róbert Kaliňák. "Vzhľadom na to, že ministerstvo spravodlivosti nebolo v tejto veci ešte oficiálne informované, k prípadu sa zatiaľ nebudeme vyjadrovať," povedala nám hovorkyňa rezortu Jana Zlatohlávková.

Podľa informácií denníka Pravda si melo stihol v Belize kúpiť rodinný dom, údajne aj so svojim komplicom Jozefom Mišenkom. Najhľadanejšieho Slováka policajto zrejme zatkli u ňho doma na ostrove El Escador.Vyšetrovatelia Interpolu išli na istotu. podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara dostali od slovenských policajtov presné informácie o pohybe hľadeného Mella. Akcia mala krycí názov Infraread.  

Karol Mello čelí obvineniu z vraždy bratislavského bossa skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho alias Čongiho, ktorého zastrelili 9. septembra 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Okrem toho je obvinený z objednávky vraždy expolicajta Juraja Gála. Jeho kumpáni ale v decembri 2004 v Moste pri Bratislave omylom zabili jeho syna (†10) a ženu (†30).

Vyšetrovateľ ho obvinil aj z vraždy Jozefa Gudábu (†46), ktorá sa stala v marci 2003 v Bojnej. Jeho telo našli vo februári 2011. Do zločinu mal byť podľa polície zapletený aj Viliam Mišenka.

Na úteku bol od novembra 2006, nasledovala ho aj jeho partnerka, herečka Zuzana Marošová so synom Ivanom Olegom. Zadržali ho 28. októbra 2010 v poľskom Krakove. Tamojšie justičné orgány ho na piaty raz vydali na trestné stíhanie na Slovensko. Do Bratislavy ho previezli v apríli a sudca ho posadil do väzby. Bratislavský krajský súd 19. mája 2011 Karola M. pustil pre procesné chyby nižšieho súdu na slobodu.

Napriek tomu, že bol Mello medzinárodne hľadaný, pred niekoľkými mesiacmi sa pokojne pohyboval po Prahe. Viacero svedkov ho videlo popíjať v jednej z miestnych pivníc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu