Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Počas festivalu Pohoda ošetrili 872 ľudí, potrápili aj hnačky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Počas troch dní festivalu Pohoda v Trenčíne ošetrili zdravotníci celkovo 872 ľudí. Minulý rok pritom vyhľadalo pomoc lekárov a sestričiek okolo 1200 návštevníkov.

"Každý festival má svoje špecifikum, tento rok ním bolo, že sme tu mali hnačkovité problémy, ktoré sa vyskytli v druhej polovici festivalu," informoval hlavný lekár Pohody Jaroslav Vidan. Hnačkovité ochorenie zaznamenali zdravotníci u 142 ľudí. Jeho príčina zatiaľ nie je známa, podľa Vidana ňou môže byť aj to, že návštevníci pili úžitkovú vodu, prípadne kombinácia dlhého pobytu na slnku, dehydratácie a nedostatočnej hygieny. "Boli vykonané všetky hygienicko-epidemiologické opatrenia na zistenie tejto príčiny," informoval

Počas Pohody nezaznamenali zdravotníci žiadne rezné poranenia, taktiež ani ťažké úrazy. Výrazne klesol počet podvrtnutí a zlomenín, taktiež aj intoxikácie alkoholom. Najmenej problémov zaznamenali zdravotníci vo štvrtok, kedy pomohli 188 ľuďom, na druhý deň ich počet stúpol na 593. Počas tretieho dňa ošetrili 279 ľudí.

Pozrite si exkluzívne fotografie a články z Pohody

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu