Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V horúčavách sa budeme potiť aj naďalej: Od štvrtka však príde zmena!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Letné počasie s vysokými teplotami si užijeme aj cez víkend a na začiatku budúceho týždňa. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu príde k zmene až vo štvrtok, kedy nás čaká ochladenie na 21 až 27 stupňov.

Aj sobotu k nám bude prúdiť veľmi teplý vzduch od juhozápadu, vďaka ktorému najvyššia denná teplota vystúpi na 31 až 36 stupňov. Popoludní sa môže trochu zamračiť a má byť polooblačno až oblačno miestami s prehánkami alebo búrkami, ojedinele s krupobitím. Fúkať bude slabý premenlivý v južnej polovici západného Slovenska juhovýchodný vietor do 5 m/s. Pri búrkach prechodne zosilnie.

V nedeľu dopoludnia jasno až polojasno, popoludní premenlivá, v horských oblastiach prechodne zväčšená oblačnosť. Miestami prehánky a búrky, ojedinele aj intenzívnejšie a s krúpami, najmä popoludní a večer. Naďalej mimoriadne teplo. Najvyššia denná teplota 32 až 37, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 30 stupňov.

V pondelok k nám začne prúdiť od západu o niečo chladnejší vzduch. Bude prevažne polooblačno a ojedinele sa vyskytnú prehánky a búrky. Denná teplota sa má pohybovať v rozmedzí 28 až 33, na severe okolo 26 stupňov.

Búrky nám budú hroziť aj v utorok, kedy má byť polooblačno, postupne až oblačno miestami s prehánkami či občasným dažďom. Denná teplota 26 až 31, na severe okolo 24 stupňov.

Stručná predpoveď na stredu hovorí o prevažne polooblačnom počasí s ojedinelými prehánkami a búrkami. Teploty zostanú rovnaké ako v predchádzajúci deň.

Vo štvrtok zaznamenáme výraznejší teplotný pád. Má byť polooblačno, od západu postupne veľká oblačnosť a najmä cez deň na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Uspokojiť sa budeme musieť s 21 až 27 stupňami.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu