Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Polícia obkľúčila Novú Baňu, ukrývajú sa tam zrejme vrahovia

BRATISLAVA - Polícia dnes uzavrela cesty vedúce do stredoslovenského mesta Nová Baňa, pretože sa v ňom pravdepodobne ukrývajú dvaja muži, ktorí sú podozriví z vraždy podnikateľa Jána Kubašiaka. ČTK to povedal policajný hovorca Martin Korch.

"Pri pokuse o zatknutie páchateľov, ktorými sú pravdepodobne bývalý policajný vyšetrovateľ v Banskej Bystrici Róbert Petluš a príslušník pohotovostného útvaru v Trenčíne Juraj Roszík, polícia použila varovné výstrely, podozrivých mužov ale nezadržala," povedal Korch. Tretieho z vrahov, bývalého "kukláča" Róberta Červeňana, zadržali ešte v stredu večer v Mýte pod Ďumbierom.

Podľa hovorcu policajti zadržali otca jedného z podozrivých mužov, ktorý sa dvojici na úteku snažil doručiť súčiastku do strelnej zbrane. Viac ako 150 policajtov zabezpečilo priestor a v pátraní budú pokračovať v sobotu ráno.

Páchatelia prepadli Kubašiaka v jeho dome v horehronskej Polomke a po bitke ho usmrtili výstrelom do hlavy. Pri akcii dvakrát premohli privolaných policajtov, ktorým sa v prvom prípade preukázali pravými policajnými preukazmi. Pri následnej naháňačke postrelili ďalšieho policajta a odvtedy boli na úteku.

Podľa zadržaného Róberta Červeňana bola motívom vraždy lúpež a vrahovia údajne šli do Kubašiakovho domu vymáhať peniaze. Zavraždeného Kubašiaka médiá spájajú s údajným šéfom banskobystrického podsvetia Mikulášom Černákom a podľa policajného prezidenta Jána Packu bol vyšetrovaný v kauze podvodov s ľahkými vykurovacími olejmi.

Bývalý minister vnútra Martin Pado dnes kriticky reagoval na to, že za vraždou podnikateľa stojí policajt a dvaja bývalí policajti. "Teraz, keď došlo k vražde, minister mlčí," povedal pre Televíziu Markíza Pado. Súčasný minister vnútra Robert Kaliňák mal vraj päť mesiacov na to, aby situáciu vo svojom rezorte zlepšil. Kaliňák naopak tvrdí, že zodpovedné je bývalé vedenie rezortu z čias vlády predchádzajúceho premiéra Mikuláša Dzurindu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu