Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Polomke vraždili bývalí policajti!

Ján Packa Zobraziť galériu (2)
Ján Packa

BRATISLAVA - Polícia zadržala jedného z trojice mužov, ktorý v utorok večer zavraždili podnikateľa Jána Kubašiaka v stredoslovenskej Polomke. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal policajný prezident Ján Packa v Polomke.

Zadržaný Robert Červeňan bol do minulého roka príslušníkom policajného pohotovostného pluku v Trenčíne. Ostatných dvoch údajných páchateľov, ktorých totožnosť je už známa, polícia stále hľadá.

"Páchatelia sú ozbrojení a mimoriadne nebezpeční," povedal Packa, ktorý zastrelenie Kubašiaka nazval "mafiánskou vraždou". Podľa neho mal spolu s Červeňanom vraždiť bývalý policajný vyšetrovateľ v Banskej Bystrici Robert Petluš a aktívny člen pohotovostného pluku v Trenčíne Juraj Rosík.

Červeňana podľa Packu zadržala v Mýte pod Ďumbierom, na jeho pohyb vraj upozornili tamojší obyvatelia. Totožnosť páchateľov pomohli usvedčiť aj pištoľ, trhaviny a Kubašiakove dokumenty, ktoré trojica nechala po naháňačke s policajtmi v aute.

Policajný prezident odmietol výčitky, že policajti v utorok podcenili zatýkanie páchateľov. Tí totiž najskôr premohli privolanú hliadku v dome Kubašiaka a potom unikli ďalším policajtom po prestrelke. Paška zdôraznil, že dvaja z trojice mali výcvik špeciálnej jednotky.

Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
V Polomke vraždili bývalí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu