Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SHMÚ varuje: Teploty na juhu sa vyšplhajú až na 37 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Teplota vzduchu v južných oblastiach Slovenska sa môže v priebehu dnešného dňa vyšplhať až na 37 stupňov Celzia. Upozorňujú na to meteorológovia Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) výstrahou druhého stupňa.

Ich varovanie platí na dobu medzi 11.00 h a 20.00 h pre južné oblasti Bratislavského, Banskobystrického, Košického, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Teplota v spomínanom čase môže dosiahnuť hodnoty, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Ľudia by sa mali vyhýbať nadmernému zaťaženiu organizmu, ktoré môže v tomto počasí poškodiť ich zdravie.
      
Výstraha nižšieho, prvého stupňa platí pre oblasti stredného a severného Slovenska. Meteorológovia varujú obyvateľov Trenčianskeho, Prešovského aj Žilinského kraja. Teplota v týchto oblastiach môže dosiahnuť v čase do 20.00 h až 33 stupňov Celzia.

Horúčavy by mali pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. Výstraha meteorológov sa však bude zmierňovať. V piatok (6.7.) maximálna teplota vzduchu 36 stupňov Celzia by sa mala vyskytovať už len na juhu západného a východného Slovenska. V sobotu (7.7.) výstraha druhého stupňa bude platiť už len na juhozápade Slovenska v okresoch Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Komárno, Levice a Nové Zámky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu