Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Horúčavy nás naďalej ničia: Počet kolapsov v stredu rástol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ani občasné dažde v stredu (4.7.) nevylepšili štatistiku výjazdov záchranárov k ľuďom, ktorí skolabovali z nadmerného tepla.

Naopak, oproti utorku (3.7.) sa ich počet podľa údajov Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR ešte zvýšil zo 136 na 149. "Do nemocnice muselo byť v stredu prevezených 83 ľudí," uviedol hovorca operačného strediska Boris Chmel.

Extrémne horúčavy tak ako aj v minulých dňoch horšie zvládali ženy. Záchranári k nim zamierili celkom 85-krát, kým v prípade mužov to bolo 58. Teploty nad tridsať stupňov Celzia však robili problémy aj deťom do 18 rokov. Záchranári k nim zamierili šesťkrát. "Najviac kolapsov bolo tentokrát v Banskobystrickom kraji," doplnil Chmel.

Vysoké teploty vzduchu si v prvých júlových dňoch vyžiadali okrem operatívnych akcií záchranárov aj dve obete na ľudských životoch. V súčasnosti platí pre vysoké teploty v južných regiónoch SR výstraha druhého stupňa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). Teplota môže v týchto oblastiach v priebehu dnešného dňa vyšplhať až na 37 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu