Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Horúčavy opäť lámu rekordy: Padli 60-ročné maximá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Horúčavy, ktoré sužujú Slovensko už niekoľko dní, opäť prepisovali teplotné rekordy, a to v celej krajine. Šesťdesiatročné maximá v pondelok teploty pokorili na Sliači (34,9 stupňa Celzia) a v Žiline (34,2 stupňa Celzia).

Päťdesiatpäťročné rekordy sa zlomili na bratislavskom letisku (35,5 stupňa Celzia) a v Lučenci (36,4 stupňa Celzia), kde bol rekord prekonaný takmer o tri stupne.

Tropický deň opäť zažili aj pod Tatrami, keď v Poprade namerali 31 stupňov Celzia a prepisoval sa tak rekord z roku 1961. Dvadsaťpäťročný top prekonala aj  teplota vzduchu v pondelok v Košiciach (34,9 stupňa Celzia).

Päťročné rekordy padli na ďalších štyroch staniciach, historické maximá sa tam prepisovali výrazne. V Hurbanove ortuť v teplomere vystúpila na 37,2 stupňa Celzia, čím sa rekord prekonal o takmer štyri stupne podobne ako v Kamenici nad Cirochou, kde bolo 34,1 stupňa Celzia.

O viac ako dva stupne sa zvýšil aj rekord pre 2. júl v Piešťanoch, kde sa teplota vyšplhala na 35,5 stupňa Celzia. O vyše štyri stupne viac oproti maximu namerali aj v Nitre, kde bolo 37,1 stupňa Celzia. Najteplejšie bolo v pondelok v Dudinciach, zaznamenala sa tam teplota 37,3 stupňa Celzia. Informácie poskytol Slovenský hydrometeorologický ústav.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu