Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zemková: Maďarič by sa mal držať faktov, nie túžby odstrániť ma

Miloslava Zemková
Miloslava Zemková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister kultúry by na pôde Národnej rady SR nemal klamať, znevažovať orgány Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) a poškodzovať meno verejnoprávnej inštitúcie.

V reakcii na stredajší prejav ministra Mareka Maďariča v parlamente to konštatuje šéfka RTVS Miloslava Zemková, o ktorej odvolávaní bude dnes rozhodovať plénum. "Minister by sa mal držať faktov a nie svojej túžby čím skôr odstrániť preňho nepohodlnú generálnu riaditeľku verejnoprávnej inštitúcie," vyhlásila v písomnom stanovisku Zemková.

Maďarič obvinil generálnu riaditeľku, že zámer podpísať s nejakým subjektom zmluvu opakovane vopred neoznámila písomne Rade Rozhlasu a televízie Slovenska. "RTVS o všetkých verejných obstarávaniach riadne informuje Radu RTVS, rovnako informuje o zámere vstúpiť do všetkých konkrétnych zmlúv nad 100 000 eur a informuje aj o všetkých uzavretých zmluvách nad 10 000 eur," bráni sa Zemková. Zmluvy sú podľa nej navyše zverejnené v Centrálnom registri zmlúv Úradu vlády SR a obstarávania vo Vestníku verejných obstarávaní.

"Nejestvuje úkon generálnej riaditeľky, ktorý by nebol verejnosti prístupný," konštatuje Zemková. Výnimkou sú personálne úkony, ktoré sú chránené zákonom o ochrane osobných údajov alebo špeciálnymi zákonmi. K listovým oznámeniam zmlúv nad 100-tisíc eur Rade RTVS podľa Zemkovej existuje písomná dokumentácia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu