Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Letoviská v Tunisku by mali byť bezpečné, odporúčajú ostražitosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Ak sa chystáte na dovolenku do Tuniska, zachovávajte maximálnu ostražitosť a vyhýbajte sa demonštráciám alebo väčším zhromaždeniam ľudí, varuje rezort diplomacie.

Ministerstvo zahraničných vecí neodporúča slovenským občanom cesty do prihraničných oblastí s Líbyou a Alžírskom. Severoafrické štáty prešli vlani sériou povstaní a demonštrácií a situácia na severe čierneho kontinentu stále nie je úplne bezpečná. "Nemáme informácie o tom, že by letoviská boli ohrozené. Situácia v nich je podľa našich informácií nateraz pokojná," povedala Renáta Goldírová z tlačového odboru ministerstva.

Rezort diplomacie odporúča vyplniť pred cestou do Tuniska registračný formulár, ktorý pomôže zastupiteľskému úradu v prípade núdze poskytnúť rýchlu, kvalitnú a plnohodnotnú pomoc. Formulár je dostupný na internetovej adrese: https://www.mzv.sk/App/Reg/RegGate.nsf. "K dnešku máme na našej dobrovoľnej linke zaregistrovaných 189 Slovákov, zatiaľ čo počas minulého roka sa nám zaregistrovalo 400 ľudí," dodala Goldírová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu