Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vojenský komunikátor vyrobený na Slovensku chcú v NATO

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Komunikačné zariadenie, ktoré vyrobila slovenská firma pre krízové stavy vo vojenských operáciách má úspech. Používať ho chce hneď viacero členských krajín NATO, lebo má vlastnosti, ktoré doteraz neponúkalo žiadne z podobných zariadení.

Riešenie hlasovej komunikačnej brány COMTANET® VCG je svojimi rozmermi veľmi malé zariadenie, no okrem poskytovania funkcionalít hlasovej ústredne a  širokého spektra rozhraní do digitálnych a analógových telefónnych sietí, poskytuje taktiež automatický prechod hlasovej komunikácie z IP sietí do a z rádiových sietí.

Vojenský komunikátor vyrobený na
Zobraziť galériu (2)

„Zariadenie umožňuje ovládať a nastavovať vybrané funkcie pripojených rádiových staníc priamo z telefónneho prístroja. Ide o také funkcie ako sú, nastavenie kanálov a adries, zostavenie a ukončenie spojenia, vytváranie retranslácie, spojenie vybraného účastníka rádiovej siete (selektívna voľba), hlasové správy a podobne,“
vysvetľuje odborník zo spoločnosti Aliter Technologies. 

Už v súčasnosti sú zariadenia staršieho dáta nasadené napríklad v misiách ISAF v Afganistane. „Toto je príklad, že i v podmienkach slovenského priemyslu je možné vyvíjať super moderné a žiadané zariadenia pre vojenské účely,“ dodal na záver zástupca spoločnosti.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu