Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Štefan prežil brutálny útok medveďa: Takmer mu odhryzol ruku!

Lekárom sa Štefana podarilo zachrániť
Lekárom sa Štefana podarilo zachrániť (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA/BREZNO – Prežil iba zázrakom! Lesník Štefan, na ktorého v stredu zaútočila medvedica vo Vydrovskej doline, sa už zo strašnej skúsenosti spamätal. Napriek tomu, že mu rozzúrený medveď takmer odhryzol ruku, sa do lesa chce určite vrátiť.

Na brutálny útok medvedice si Štefan jasne spomína: „Ona bola v strmine, ja som po nej zakričal a potom išla rovno po mne. Zbadal som že som schytil labou po chrbte a potom som zistil, že mi prehrýzla lakeť,“ povedal pre Tv Joj lesník Štefan.

Zranený lesník po útoku zachoval chladnú hlavu a sám si dokázal privolať pomoc. Medvedica však bola neustále na blízku, nevadil jej ani príchod záchranárov a policajtov. "Chlapi s brokovnicami išli hore, medvedica tam ešte bola," povedal hospodár Jaroslav Kubár.  Napadnutý Štefan sa už zotavuje po operácii ruky, ktorú mu lekári zachránili.

Napriek tomu, že medvede sú v regióne premnožené, prípadný odstrel útočiacej medvedice by podľa poľovného združenia situáciu nevyriešil. "Žiadali sme o výnimky, no nikdy nám ich nedali," tvrdí predseda policajného zboru Libor Smrečan.

Pán Štefan napriek nepríjemnej skúsenosti na les nezanevrel. Ihneď ako sa zotaví sa chce do prírody vrátiť, avšak už nikdy si so sebou nezabudne zobrať pušku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu