Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšia obeť na diaľnici D1: Danu (†47) pri výmene kolesa zabil kamión!

Žena zrvážku neprežila Zobraziť galériu (3)
Žena zrvážku neprežila (Zdroj: PZ SR)

BRATISLAVA - V piatok večer sa opäť potvrdilo, že diaľnica D1 je v niektorých prípadoch smrteľne nebezpečná. Tragická dopravná nehoda sa stala aj kvôli tomu, že na nej chýba odstavný pruh. 47-ročná Dana sa v pravom pruhu rozhodla vymeniť pneumatiku a to sa jej stalo osudným. 36-ročný vodič kamiónu s českými poznávacími značkami ju totiž vo veľkej rýchlosti prešiel priamo na vozovke.

Žena zastavila z dôvodu technickej poruchy na krajnici diaľnice, zabezpečila vozidlo výstražným svetelným znamením a chcela vymeniť koleso, na ktorom dostala defekt. Vo chvíli, keď vodič prechádzal okolo miesta, kde stálo jej auto, vošla mu do jazdnej dráhy. Vodič strhol riadenie doľava, stretu so ženou však už zabrániť nedokázal. Pri zrážke utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla.

Ďalšia obeť na diaľnici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

Mávala na okoloidúce autá

Údajne sa jej koleso nedarilo vymeniť a okoloidúce autá sama upozorňovala na to, že má defekt a to tak, že na nich mávala rukami, aj keď nemala oblečenú reflexnú vestu. Navyše to bolo vo večerných hodinách a viditeľnosť kvôli tme bola značne obmedzená.

Policajti dychovou skúškou alkohol u vodiča nezistili. Materiálna škoda, ktorá pri nehode vznikla, bola vyčíslená na približne štyri tisíc eur. Z dôvodu odstraňovania následkov nehody bol v čase od 21:20 do 01:00 hod. v smere do Senca prejazdný len ľavý jazdný pruh. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Ďalšia obeť na diaľnici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

Polícia upozorňuje

Polícia radí vodičom: V prípade, keď sa s vozidlom nachádzate na diaľnici alebo ceste pre motorové vozidlá, vaše vozidlo má poruchu a nemôžete zostať stáť na odpočívadle, odstavte vozidlo na pravej krajnici čo najbližšie k okraju cesty. Zabezpečte vozidlo výstražnými svetelným znamením (ak nevystavíte nebezpečenstvu seba a neohrozíte ostaných účastníkov cestnej premávky aj výstražným trojuholníkom) a čo najrýchlejšie ho opustite cez dvere spolujazdca. Nepohybujte sa bez bezpečnostnej vesty a nevstupujte na vozovku. Choďte mimo vozovku a pohybujte sa pritom v protismere jazdy. Pokiaľ sa nenachádzate na odpočívadle alebo mieste určenom na odstavenie vozidiel, neodstraňujte poruchu na vozidle a nevystavujte sa nebezpečenstvu. Okamžite privolajte políciu alebo zavolajte na číslo 112.

Zostalo po nej 6 detí

Po vodičke Dane zostalo šesť detí, ktoré vychovávala spoločne so svojím druhom v obci neďaleko Trnavy. Minister vnútra Robert Kaliňák už cez víkend vyhlásil, že diaľnica je podľa neho nebezpečná a podľa plánu by sa mala rozšíriť na štyri pruhy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu