Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dojímavá pocta Demitrovi (†36): Pociskovej zvieralo hrdlo, Paľova Majka premáhala slzy!

Pavla Demitru uviedli do Siene slávy slovenského hokeja. Zobraziť galériu (4)
Pavla Demitru uviedli do Siene slávy slovenského hokeja.

BRATISLAVA – Piatkový večer, venovaný legendárnemu hokejistovi Pavlovi Demitrovi (†36), ktorého uviedli do Siene slávy slovenského hokeja, ani nemohol dopadnúť inak. Dojímavé momenty striedalo ohromujúce skandovanie fanúšikov. Manželka hráča Majka Demitrová (34) len sťažka premáhala slzy, sila okamihu vyviedla z miery aj spievajúcu Nelu Pociskovú (21).

Hokejivoých fanúšikov prilákala na bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu okrem priateľského zápasu medzi slovenskou a českou reprezentáciou najmä skutočnosť, že kapitán s číslom 38 bude uvedený do Siene slávy in memoriam.

Hneď v úvode ceremoniálu vystúpila Nela Pocisková v anjelsky bielych dlhých šatách so skladbou z muzikálu Ôsmy svetadiel, ktorý mal premiéru práve v deň tragickej havárie lietadla, v ktorom spolu s ostatnými hráčmi ruského hokejového tímu Lokomtiv Jaroslavľ sedel Paľo Demitra. Skladba sprevádzala krátky zostrih najkrajších okamihov Demitrovho profesionálneho života premietaný na svetelnej kocke.

Nele najprv počas vystúpenia zlyhala technika, keď sa zrazu prestal z mikrofónu ozývať jej hlas. Silné emócie z dôležitého vystúpenia mladú speváčku rozrušili zrejme natoľko, že pri spievaní českej hymny niekoľkokrát prestrelila. Speváčka je pritom povestná svojím čistým spevom.

Veľká pozornosť sa venovala manželke Paľa Demitru Majke, ktorá na ľadovú plochu vstúpila s podobizňou Demitru na tričku. Počas celého ceremoniálu sa jej na tvári odrážal hlboký smútok i dojatie, keď si od prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Igora Nemečka symbolicky prevzala dres s číslom 38. Dostala aj kyticu červených ruží, ich počet sa zhodoval s číslom, ktoré sa bude navždy spájať so slovenským hokejovým kapitánom.

Na vypredaný štadión Ondreja Nepelu prišlo v piatok večer až 10 021 divákov, ktorí sa postarali o výnimočnú atmosféru. Počas zápasu viackrát skandovali Demitrovo meno, potlesk venovali aj hráčom na ľade. Slovenský tím napokon v prípravnom zápase s Českom prehral 2:3 po samostatných nájazdoch.

Manželka Paľa Demitru Majka si prevzala dres s číslom 38

Krátky zostrih Demitrovych úspechov sprevádzal spev Nely Pociskovej

Česká hymna dala Pociskovej zabrat

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu