Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fico o Haščákovi v ministrovej vile: Je mi to jedno, nech ju prenajme aj Castrovi!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vzťahy nového ministra hospodárstva Tomáša Malatinského a šéfa mocnej finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka nie sú problémom. Podstatné budú výsledky nového šéfa rezortu. Uviedol to dnes v diskusnej relácii Markízy Na telo staronový slovenský premiér Robert Fico.

"Aký je v tom problém?," reagoval Fico na otázku moderátorky Zlatice Puškárovej, či mu nevadí, že Malatinský dlhodobo prenajíma svoju luxusnú vilu v Záhorskej Bystrici šéfovi Penty. Dostáva vraj až 4000 eur mesačne.

"Pre mňa je podstatné, že Aliancia Fair-Play a Transparency International povedali, že je to v poriadku a nie je tam žiadny konflikt záujmov," uviedol. Malatinský podľa neho pochádza z podnikateľského prostredia a dôležité preňho bude, ako sa mu bude dariť pri riadení rezortu.

"Pokiaľ bude postupovať so zákonom, je to jeho vec. Ja som zvedavý na prácu pána Malatinského, potrebujem výsledky. Nech ju prenajme aj Fidelovi Castrovi, mne je to jedno," dodal.

Fica pozvala do relácia Markíza samostatne, on však podľa moderátorky odmietol divácke hlasovanie. Vraj, aby diváci zbytočne po voľbách nemíňali peniaze. Nepozdávali sa mu príliš ani Puškárovej otázky. "Sme tu už štvrťhodinu a zatiaľ počujem len klebety," kritizoval ju v prvej polovici relácie.

Napokon sa vyjadril aj ku ďalším ministrom. Prezradil, že za šéfa pôdobospodárstva ustanovil Ľubomíra Jahnátka, pretože mal na rozdiel od ďalšieho horúceho kandidáta, farmára Stanislava Becíka, širší záber.

Vyjadril sa aj k zníženiu trestov za marihuanu. Je to podľa neho úloha nového šéfa rezortu spravodlivosti, kde sa musí pripraviť zmena zákona.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu