Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Záhadný Španiel Juan (27): Čo má s dvojnásobnou brutálnou vraždou v Žiline?

Juan Solero Oltro
Juan Solero Oltro

BRATISLAVA/ŽILINA - Žilinskí policajti začali pátrať po mladom Španielovi Juanovi Solerovi Oltrovi (27). Hoci uviedli len to, že ho hľadajú v súvislosti s "násilnou trestnou činnosťou," podľa medializovaných informácií by mohol byť zapletený do brutálnej vraždy mladého páru v Žiline.

Dvojnásobná vražda na začiatku mesiaca otriasla celou Žilinou. Na sídlisku Hliny našli telá mladého páru, Martinčanky Sidónie a jej o šesť rokov staršieho priateľa, Čecha Kamila. Boli ukryté v dvoch skriniach.

Telá, z ktorých sa už šíril nepríjemný zápach, objavil kamarát dvojice, ktorý im išiel vrátiť psíka, o ktorého sa staral. Policajti zistili, že dievča bolo uškrtené, mladík dobodaný.

Policajti sú pomerne skúpi na informácie, ale špekuluje sa, že mladá dvojica sa zaplietla do obchodu s drogami a Kamila v rodnom Česku údajne hľadali pre presne nešpecifikovaný zločin.

V piatok žilinskí muži zákona zverejnili pátranie po Španielovi, ktorý má na krku vytetovanú hrubú reťaz aj s podobou Ježiša. Neuviedli síce, že je to v súvislosti s vraždou, ale mnohé veci tomu napovedajú. Nebohý pár sa zoznámil v Španielsku a predovšetkým, v súvislosti s pátraním hľadajú aj auto, ktoré patrilo mladej dvojici.

"Juan je vysoký asi 180 cm, chudej postavy, tmavé oči, tmavé krátke vlasy, tmavá pleť, silno opálený, nosí náušnicu na jednom uchu – kovový krúžok, nerozpráva po slovensky. Okrem tetovanie s Ježišom má na ľavom lýtku vytetované zvieratá v štvorci – žaba, levia hlava a tiger, na pravom lýtku má vytetovaný kruh o priemere asi 10 cm, v ktorom sú vyobrazené dve šípky," uviedol hovorca Radko Moravčík.

"V súvislosti s touto trestnou činnosťou polícia hľadá svedkov, ktorí by mohli poskytnúť informácie o pohybe osobného motorového vozidla Volkswagen Golf, ev. č. MT 598 CZ, bielej farby, 17 palcové kolesá, znížený podvozok, v období od 30. marca do 4. apríla 2012," pokračoval a dodal, že akékoľvek informácie je treba poskytnúť polícii buď osobne, alebo telefonicky na známom čísle 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu