Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Podmienku DPB v tendri na strážne služby splnila iba jedna spoločnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Päť areálov Dopravného podniku Bratislava (DPB) bude strážiť nová strážna služba. Nitrianskej spoločnosti Bonul má DPB za štyri roky zaplatiť 3,6 milióna eur.

Tá jediná splnila podmienku tendra, aby bola tzv. subjektom hospodárskej mobilizácie. Ministerstvo dopravy označilo postup pri výberovom konaní za diskriminačný, čo DPB odmieta. Informuje o tom vo svojom dnešnom vydaní denník Sme.

Do súťaže sa pôvodne prihlásilo 13 záujemcov, po preštudovaní podkladov predložili ponuku a zložili zábezpeku dve, a to Bonul a Securitas SK s ponukou o 600.000 eur lacnejšou ako bola víťazná. DPB ju však vylúčil, keďže nespĺňala spomínanú podmienku o subjekte hospodárskej mobilizácie.

Podľa ministerstva dopravy napriek tomu, že DPB je takýto subjekt, strážna služba už túto podmienku spĺňať nemusí. Priestory bratislavského podniku do marca strážila strážna služba, ktorá túto podmienku nespĺňala.

Ako poukázal denník, spoločnosti Bonul malo rozhodnutie o subjekte hospodárskej mobilizácie, ktoré jej v roku 2008 vydalo ministerstvo hospodárstva pod vedením Ľubomíra Jahnátka (Smer-SD), pomôcť aj v minulosti.

Spoločnosť získala zákazku na stráženie budovy ministerstva v roku 2010. Podľa denníka Pravda Jahnátek poľoval spolu s majiteľom spoločnosti Miroslavom Bödörom a býva v rovnakej dedine ako jeho syn s nevestou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu