Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počasie na veľkonočný víkend bude aprílové: Pripravte sa aj na dážď!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zdá sa, že krásne jarné marcové dni zostanú pre nás počas prvého aprílového týždňa iba peknou spomienkou. Počasie nás totiž potrápi svojou premenlivosťou a okrem slnka si užijeme aj dostatok oblačnosti, prehánok či dokonca búrok. Ak chcete mať Veľkú noc bez stresu, nepodceňujte ani meteorologickú predpoveď.

Po veternom a upršanom víkende si pre nás počasie pripravilo trošku vylepšený scenár, ktorý sa však ku koncu týždňa pokazí.

V pondelok k nám začína prúdiť od západu teplejší vzduch, a tak bude prevažne polojasno, miestami zväčšená oblačnosť. Na severe čakajte ojedinele slabé zrážky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 12 až 17, na severe na okolo 9 st. Juhozápadný až západný vietor vyvinie rýchlosť 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), v horských oblastiach okolo 9 m/s (30 km/h). Hrebene hôr potrápi prudký až búrlivý vietor, ktorý k večeru zoslabne.

V utorok bude podľa predpovede SHMÚ pokračovať prúdenie teplého vzduchu, čo vyvolá malú, miestami prechodne zväčšenú oblačnosť. V nižších polohách západného a stredného Slovenska sa ráno a dopoludnia vyskytne ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Sem-tam prídu prehánky, ale inak bude veľmi teplo. Najvyššia denná teplota 18 až 23, na Kysuciach, Orave, Liptove a východe 13 až 18 st.

Stred týždňa ovlyvní tlaková níž, ktorá sa bude presúvať cez strednú Európu smerom na východ. Obloha sa zatiahne, a treba počítať s nočným dážďom alebo prehánkami, ktoré na mnohých miestach pretrvajú aj cez deň. Ojedinele sa vyskytnú aj búrky. Teplota v stredu vystúpi na 15 až 20, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši na 13 st.

Tlaková níž si svoju daň vyberie aj vo štvrtok. Bude prevažne oblačno a na väčšine územia prehánky, ojedinele aj búrky. V polohach nad 1000 m sa zrážky prejavia v podobne snehu. Denná teplota dosiahne iba 6 až 11, na juhu 11 až 16 st.

Veľkonočné sviatky

V piatok sa k nám od západu rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Obloha bude prevažne polooblačná a ojedinele sa vyskytnú prehánky.  Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 12 až 17, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 10 st. V sobotu vystúpia teploty ešte o čosi vyššie, na 13 až 18 st. Noci ale stále zostanú chladné, iba 3 až -2 st.. Zatiahnutá obloha nebude prekvapením ani v nedeľu.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu