Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Policajti skladali Tomáša zo stromu, ekoaktivista odmietal zliezť!

Tomáš bral svoju misiu aktivistu vážne Zobraziť galériu (2)
Tomáš bral svoju misiu aktivistu vážne

SPIŠKÁ NOVÁ VES - Na ulici Zdenka Nejedlého v Spišskej Novej Vsi sa v sobotu na strome priviazal 33-ročný Tomáš a odmietal zísť dole. Sedel asi v šesťmetrovej výšky, čím chcel dať najavo svoj nesúhlas so schváleným výrubom stromov.

"Spišskonovoveskí policajti ho po príchode na miesto vyzvali, aby zliezol zo stromu, čo muž odmietol. Keďže bola dôvodná obava, že môže zo stromu spadnúť, na miesto sme privolali hasičov s plošinou," priblížil situáciu košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Muža policajti opätovne vyzvali, aby strom opustil. To však neurobil, čím neuposlúchol výzvu verejného činiteľa. Takto sa dopustil priestupku proti verejnému poriadku. Po príchode hasičov s plošinou na miesto policajti spolu s hasičmi mužovi umožnili bezpečné nastúpenie a následné zloženie zo stromu na zem, čo aktivista opäť odmietol. Policajti sa ho snažili presvedčiť, aby upustil od svojho konania, nakoľko bezprostredne ohrozoval svoj život a zdravie, avšak bez kladného výsledku.

"Keďže muž svojím konaním úmyselne narušil občianske spolunažívanie tým, že schválnosťami a iným hrubým správaním zabránil pracovníkom mesta vyrúbať strom, na ktorom sa nachádzal, sa dopustil priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Tým, že neoprávnene zaberal verejné priestranstvo, sa dopustil priestupku proti verejnému poriadku," vysvetlil hovorca.

Policajti muža do tretice vyzvali, aby upustil od protiprávneho konania. Túto výzvu neuposlúchol, preto ho pripli horolezeckou skobou o sedací popruh, ktorý mal na sebe, čím zaistili jeho bezpečnosť. Nakoľko muž kládol pasívny odpor, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. Policajti ho vtiahli do záchranného koša hasičskej plošiny a následne ho bezpečne dopravili na zem. Podchladeného muža ošetril lekár a následne ho predviedli na príslušný útvar k podaniu vysvetlenia. Hrozí mu pokuta až 165 eur.

Policajti skladali Tomáša zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu