Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Policajti sú na stope útočníkov na školáčky: Ich podobizne si nechajú pre seba!

Polícia podobizne únoscov neukáže
Polícia podobizne únoscov neukáže (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Pokusy o únos, ktoré sa mali v posledných dňoch odohrať v Bratislave a jej okolí, desia obyvateľov hlavného mesta. Jeden či dvaja neznámi útočníci údajne napadli dve školáčky, ale našťastie sa im ich nepodarilo vtiahnuť do auta. Polícia prípad berie vážne, posilňuje hliadky a analyzuje stopy. Podobizeň jedného únoscu už má, zverejniť ju však nechce.

Ako pre Topky potvrdila hovorkyňa Tatiana Kurucová, na identikitoch páchateľov policajti pracujú. Údajne už majú v rukách podobizeň jedného z mužov, ktorí sa vraj pred týždňom pokúsili v bratislavskom Novom Meste uniesť Natálku (11).

Dievčatko napadli po škole, keď sa hralo na ihrisku a naháňali ho. Chceli ho vraj vtiahnuť do luxusnej limuzíny ale žiačke školy pre nadané deti sa podarilo ujsť k neďalekej zastávke električiek, kde boli ďalší ľudia.

Podobizne hľadaných, ktoré vypracovali na základe tohto prípadu, však podľa Kurucovej zostanú len pre účely polície, "nakoľko z doterajšieho preverovania nevyplýva, že by boli v tejto veci naplnené znaky skutkovej podstaty trestného činu," dodala.

Trestné stíhanie začala polícia len v súvislosti s útokom na mladučkú školáčku Natáliu (14), ktorý sa odohral pred asi tromi týždňami v Karlovej Vsi. Dievča sa snažil do auta vtiahnuť svalnatý, asi dvadsaťročný mladík s kuklou na hlave a v maskáčovej bunde. Incident sa odohral aj tentokrát vtedy, keď sa Natálka vracala zo školy. Zachránil ju sused, ktorý si útok všimol.

Neúspešný pokus uniesť dievča vyšetrujú ako obmedzovania osobnej slobody. "Obvinenie nebolo doposiaľ vznesené voči žiadnej osobe. V tejto veci sa robia všetky potrebné úkony s cieľom vec náležite objasniť," dodala Kurucová.

Verejnosť vydesili aj údajné pokusy o únos vo Svätom Juri a v Šenkviciach, kde mal byť cieľom malý chlapec. Pravdepodobne však nejde o pravdivé správy. Zostávajú tak dva útoky na dievčatká, ktoré sa zatiaľ nedarí objasniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu