Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zachraňovali skialpinistu z Čiech, spadol vo Veľkej Studenej doline

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári z Vysokých Tatier dnes v poobedňajších hodinách pomáhali českému skialpinistovi, ktorý pri lyžovaní vo Veľkej Studenej doline spadol a poranil si hornú končatinu.

To mu znemožnilo samostatne sa pohybovať. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že poveternostné podmienky dovolili nasadiť leteckú techniku.

Preto záchranári HZS požiadali o súčinnosť Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu Air-Transport Europe. Na palubu vrtuľníka nastúpil v Starom Smokovci aj záchranár HZS. Po prílete na miesto zraneného ošetrili, zafixovali a následne naložili na nosidlá, pomocou ktorých ho dostali na palubu vrtuľníka. Spoločne pokračovali do nemocnice v Poprade na ďalšie vyšetrenia.

Horskí záchranári dnes zasahovali už po druhýkrát. Ešte v dopoludňajších hodinách sa v Galérii Ostrvy nad Popradským plesom zranila poľská horolezkyňa. Pri páde si poranila hlavu. Jej dve kolegyne ju podľa informácií z HZS odprevadili na Popradské pleso, kde pre neutíchajúce bolesti a ďalšie zdravotné problémy požiadali o pomoc záchranárov z Oblastného strediska Vysoké Tatry.

Pacientke na mieste poskytli zdravotnú starostlivosť a následne transportovali na zastávku Popradské pleso. Tu bola odovzdaná privolanej posádke rýchlej lekárskej pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu