Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Malej Fatre našli ležať mŕtveho maďarského lyžiara!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Kubínskej Holi v Malej Fatre dnes zomrel 50-ročný maďarský lyžiar. Jeho úmrtie však nebolo následkom úrazom, pravdepodobne mal náhlu srdcovú nevoľnosť. Záchranárom popoludní na tiesňovú linku nahlásili, že maďarský lyžiar je v bezvedomí pod prestupovou stanicou vlekov na Kubínskej Holi.

Ležal na okraji zjazdovky, vedľa seba mal odopnuté lyže a nemal na sebe známky vonkajších poranení. Privolaný záchranár Horskej záchrannej služby bol takmer okamžite na mieste udalosti, kde už okoloidúci lyžiari začali s masážou srdca. Záchranár pokračoval v resuscitácii, pri ktorej mu pomáhali aj záchranári z lyžiarskej záchrannej služby v stredisku.

Neskôr sa k nim pripojil lekár, lyžujúci na svahu, ktorý zaisťoval dýchacie cesty. Postupovali tak až do príchodu posádky Rýchlej lekárskej pomoci z Dolného Kubína. Privolanú lekárku na lyžiarsku trať rýchlo priviezli skútrom, no po vyšetrení EKG konštatovala smrť lyžiara, pravdepodobne spôsobenú náhlou srdcovou nevoľnosťou. Na miesto privolali políciu. O udalosti píšu záchranári na svojej webovej stránke hzs.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu