Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma v považskej studenej rieke: Samovrahyni a policajtovi hádzali lano!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/ŽILINA - Svoj život sa pravdepodobne rozhodla ukončiť žena (44) v považskej obci Veľké Rovné. V piatok popoludní stála na moste nad rozvodnenou riekou Rovnianka a odhodlávala sa k zúfalému činu. Jej mladšia známa (40) sa ju snažila odhovoriť. Márne.

"Žena sa jej však vytrhla a skočila do rieky. Rozvodnená rieka ženu unášala asi 120 metrov," popisoval situáciu žilinský hovorca PZ Radko Moravčík. Známa topiacej sa ženy sa rozbehla o pomoc.

Mala šťastie, pretože stretla policajta mimo služby. "Začul kričanie a zbadal po ulici bežať ženu. Tá žiadala pomoc pre ženu, ktorá skočila do rieky. Policajt okamžite bežal k rieke a v nej zbadal osobu. Unášal ju silný prúd a hlavu mala pod vodou," pokračoval hovorca. Policajt neváhal, skočil do rieky k nej a snažil sa ju zachytiť.

Ženu sa mu napokon podarilo zachytiť a snažil sa jej hlavu udržať nad hladinou. "Ľudia stojaci na brehu rieky mu následne hodili na jeho výzvu lano. Lanom obviazal ženu, ktorú vytiahli na breh. Potom vytiahli aj policajta, ktorý rozrušenej žene ihneď poskytol prvú predlekársku pomoc až do príchodu rýchlej zdravotníckej pomoci a upokojoval ju," dodal Moravčík. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu