Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Doprava v Bratislave zhustená, mesto zatiaľ posypalo sedem lokalít

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Počasie v Bratislave opäť nepraje vodičom. V noci priebežne zasahovali mechanizmy vo vyššie položených častiach a do 8.00 h mesto zrealizovalo sedem lokálnych posypov.

Ako informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, doprava je zhustená, avšak bez vážnejších komplikácií.

"Sneh sa topí, preto sú komunikácie mokré a šmykľavé," uviedol Andrassy s tým, že v pohotovosti je 53 vozidiel a v teréne zatiaľ pracujú tri posýpacie autá. Mesto posypy zrealizovalo na Kolibe, Kramároch, Slavíne a na uliciach Búdková a Drotárska. "Od rána je v teréne tiež 80 pracovníkov zimnej služby, ktorí čistia autobusové zastávky a posýpajú priechody pre chodcov," uviedol Andrassy.

Pre zmenu počasia muselo mesto prerušiť rozsiahlu opravu výtlkov, ktorú spustilo v piatok 24. februára. "Do dnešného dňa bolo opravených 258 dier," podotkol Andrassy s tým, že počas víkendu sa prioritne vykonávali práce na hlavných cestných ťahoch, napríklad na komunikáciách na Staromestskej, Mierovej, Račianskej, Karadžičovej, Matúšovej, Búdkovej, Trnavskej, Rožňavskej ulici a na Námestí armádneho generála Ludvíka Svobodu.

Počas tohtoročnej zimy mesto s využitým netechnologického postupu odstránilo viac ako 680 výtlkov vo finančnom objeme takmer 50.000 eur, pričom v tohtoročnom rozpočte je na tento účel vyčlenených 330.000 eur.

Vodiči môžu nebezpečné výtlky na bratislavských cestách nahlásiť aj na telefónnom čísle 02/17100 na Call Centrum hlavného mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu