Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prefíkaní podvodníci obrali babičku o úspory: Použili "čokoládový trik"!

Poznáte tohto podvodníka?
Poznáte tohto podvodníka?

BRATISLAVA/NITRA - Skutočne vynaliezavým spôsobom sa podarilo oklamať dvom mužom a dvom ženám babičku (79) z Nitry. Dôchodkyňu štvorica oslovila krátko popoludní, pri jej každodennej prechádzke, keď venčila psíka. S milým úsmevom sa jej jedna zo žien spýtala, či má doma čokoládky Orion.

Keď babička odpovedala kladne, žena jej povedala, že ich musí vidieť,  aby jej mohli vyplatiť výhru. Tak sa štyria  úplne neznámi ľudia dostali do bytu svojej obete.  Domáca pani  návštevníkom ukázala čokolády a jedna zo žien z nich odtrhla  obal, ktorý mal slúžiť ako podklad na vyplatenie výhry. 

Následne si však od babičky, ktorá sa zrejme už tešila výhre  vypýtali  100 eur, keďže sa tvárili, že nemajú drobné. Starká preto s úplnou samozrejmosťou vybrala zo skrine obálku, v ktorej mala peniaze. Z nej jednej zo žien podala  stoeurovú bankovku a čakala na svoju výhru.

"Dobre zorganizovaná partia, ktorá si pravdepodobne už vopred rozdelila úlohy, však začala konať. Taktiku, aby  domácu paniu úplne  zmiatli mali zrejme premyslenú dopredu.  Zatiaľ čo jeden muž išiel do kuchyne  pod zámienkou, že je smädný,  druhý vošiel do susednej izby s úmyslom zavesiť na okno hviezdu Orion," popisovala situáciu nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Keď dôchodkyňa videla, že osoby sa v jej byte pohybujú ako doma, premkol ju strach. Medzitým čo ich  sledovala, situáciu zrejme využili  ženy, ktoré zostali samé v izbe, v ktorej im starká dávala peniaze. Kým si  pani stihla uvedomiť vzniknutú situáciu zistila, že v byte zostala len z mužom,  ktorý jej vešal v izbe hviezdu.  Zakrátko sa však aj on s domácou rozlúčil s tým , že ide za svojimi kolegami, ktorí ho čakajú, aby jej mohol odovzdať výhru. Babičke ešte  zamával a odišiel.

Pani Irena si až vtedy uvedomila, že asi naletela podvodníkom. Okamžite išla skontrolovať svoje úspory. Zlá predtucha sa naplnila, keď otvorila skriňu a zistila, že obálka s 500 eur je preč.

Pani z Nitry sa tak stala ďalšou obeťou naozaj vynaliezavých zlodejov, ktorí ju pripravili spolu o šesť stoviek. Polícia preto znovu apeluje, hlavne na starších občanov, aby sa nedávali do reči s cudzími ľuďmi a hlavne, aby si ich za žiadnych okolností nevpúšťali do bytu.

"Na základe viacerých svedeckých výpovedí sa polícii podarilo zistiť, že tieto osoby sa mali pohybovať na osobnom motorovom vozidle značky Renault Lagúna tmavomodrej farby, ktorej evidenčné číslo sa začína písmenami BB. Taktiež na základe  popisu poškodenej a svedkov bol zostavený identikit jednej podozrivej osoby. Polícia žiada o pomoc prípadných svedkov, ktorí by vedeli poskytnúť akékoľvek informácie," dodala Bruchterová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu