Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dunajská Streda má superhrdinu: Poriadok v uliciach stráži Batman!

Dunajskostredský Batman
Dunajskostredský Batman (Zdroj: YouTube)

DUNAJSKÁ STREDA - Už aj Slovensko má svojho Batmana. Obyvatelia Dunajskej Stredy sa odnedávna môžu cítiť ešte bezpečnejšie ako doteraz. Na poriadok v meste totiž okrem polície dohliada aj známy komiksový hrdina.

Mladík v čiernom obleku však nie je len novou posilou mužov zákona, ale aj veľkou atrakciou. Dokonca nemal problém so zverejnením svojej identity; svojráznym ochráncom práv je Zoltán Kohári (35). "Chcem pomáhať polícii a vyhnať všetkých výtržníkov z mesta," objasňuje dôvod svojho poslania.

Tamojší policajti však z maskovaného hrdinu príliš nadšení nie sú. Vraj ho vnímajú len ako spestrenie. S tvrdením, že pomáha členom policajnému zboru pri lapaní kriminálnikov, rozhodne nesúhlasia.

Zoltán si ale verí. Ako povedal, už má za sebou pár úspešných zásahov voči výtržníkom. Nedávno zabránil hromadnej bitke výrastkov, ktorá by sa bez jeho asistencie skončila bohvieako. "Len čo ma zbadali, okamžite sa rozutekali," hovorí. Okrem toho sa stará aj o čistotu v meste a raz prekazil krádež v jednom z obchodov.

Hlavná sila dunajskostredského Batmana spočíva v jeho plášti. "Ak bude niekto potrebovať zachrániť, priletím tam. S mojím plášťom doletím všade," dodáva miestny hrdina.

Batman z DS

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu