Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Učiteľka mala týrať malého škôlkára: Zosmiešňovanie, zalepovanie úst aj zväzovanie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PREŠOV - Prešovská radnica sa zaoberá podnetom údajného týrania dieťaťa v jednej z materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov. Primátor Pavel Hagyari dnes informoval, že na základe listu, ktorý na mestský úrad zaslali rodičia dieťaťa, sa mala nezákonnej činnosti dopustiť učiteľka v škôlke.

Hagyari zdôraznil, že okamžite požiadal sekciu mestského úradu, pod ktorú patria materské školy, aby prípad preverili. Zároveň sa spojil s rodičmi a ponúkol im pomoc pri umiestnení dieťaťa v inej škôlke.  

"Samozrejme, že mojou povinnosťou bolo podať podnet na trestné stíhanie. Tento podnet je pripravený, bude podaný. Aj keď vychádzame z prezumpcie neviny, pani učiteľku sme dali mimo edukačný proces a ďalší postup nechávam na orgány činné v trestnom konaní," povedal.
 
Pripomenul, že vzhľadom na citlivosť témy a prezumpciu neviny nezverejní názov materskej školy ani meno spomínanej učiteľky. Rovnako nezverejnil ani priezvisko rodičov, ktorí sa na mesto obrátili s touto sťažnosťou a žiadali o diskrétnosť.
 
Hagyari uviedol, že v liste sa hovorilo o tom, že dieťa malo byť údajne priväzované, vraj mu prelepovali ústa lepiacou páskou a okrem toho ho zosmiešňovali. 
 
"Ten list obsahuje podnet rodičov a odkaz na svedkov, ktorí by to mohli potvrdiť," povedal Hagyari. Zverejnil len toľko, že obeťou údajného týrania mal byť 5-ročný chlapec. Z listu vraj vyplýva, že k nezákonnému konaniu mohlo dochádzať niekoľko týždňov.
 
Zástupkyňa riaditeľky jednej z materských škôl, ktorej sa podnet týka, potvrdila, že z mesta im odstúpili takúto sťažnosť na jednu z ich učiteliek. Vedenie MŠ informovalo radnicu, že pri prešetrení sťažnosti budú postupovať podľa platných predpisov. Zástupkyňa uviedla, že nikdy takúto sťažnosť nemali. Dodala, že učiteľka je momentálne na dovolenke. Osobne nie je presvedčená, že by sa jej kolegyňa mohla dopustiť vecí, ktoré sú opísané v sťažnosti.  
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu