Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Čo odkryla tragédia v Huncovciach: V štyroch chatrčiach žilo 49 ľudí!

Postihnutí Huncovčania by teraz chceli nové unimobunky Zobraziť galériu (3)
Postihnutí Huncovčania by teraz chceli nové unimobunky (Zdroj: Topky.sk)

HUNCOVCE – Rómska osada v obci Huncovce sa spamätáva z ničivého požiaru, ktorý len pár hodín po príchode Nového roka zabil 26-ročnú matku, jej sedemročnú dcéru a päťročného syna. V obci začali chystať pohreb obetí, ktorý zrejme zaplatí obecný úrad. Príde naň aj druh nebohej matky. Bude potrebovať špeciálnu priepustku, pretože si odpykáva trest v ružomberskej väznici.

Všetko vybavuje starosta obce a ľudia okolo neho. Najväčším bremenom pre neho však bude zabezpečenie náhradného bývania pre Rómov z osady. Do tla totiž zhoreli štyri chatrče, v ktorých spolu zo zosnulými bývalo až 49 ľudí! „Zháňame unimobunky, podľa možností za dobrú cenu. Sú to predsa naši občania, musíme im pomôcť,“ tvrdí starosta Jozef Majerčák.  

Poškodení Rómovia z osady chcú, aby im starosta dal priviezť úplne nové unimobunky. „Zažili sme veľký šok. Stratili sme všetko. Zaslúžime si už normálne bývať, tvrdia. Prvý muž obce však upozorňuje na napätý rozpočet a chce, aby sa na svojom budúcom bývaní podieľali aj samotní poškodení. „Unimobunky sú len dočasnou pomocou. Problém bývania si musia vyriešiť sami.“

Príčiny požiaru stále nepoznáme. Vyšetrovatelia skúmali miesto tragédie ešte aj dnes. Materiál, z ktorého chatrče boli, aj staré a primitívne piecky v ich vnútri však mnohé naznačujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu