Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rómske chatrče zachvátil požiar, zahynula žena a dve deti

Jedna z obetí požiaru, chlapec Sebastián Zobraziť galériu (11)
Jedna z obetí požiaru, chlapec Sebastián

HUNCOVCE - Chatrče v rómskej osade v Huncovciach (okr. Kežmarok) zachvátil v nedeľu ráno po 5.00 h požiar. Následkom neho zomrela jedna žena a dve deti.

Spresnil, že plamene zasiahli spolu štyri chatrče. "Zatiaľ nie je jasné, či troch obyvateľov osady usmrtili plamene alebo udusenie," uviedol Durkáč.

Horieť v osade začalo až vtedy, keď už aj poslední oslavujúci zaľahli do postelí. „Videla som z okna obrovské plamene. Šľahali z miesta, kde býva moja sestra,“ tvrdí Soňa Polhošová, ktorej zlá predtucha sa napokon aj vyplnila. Z troch horiacich chatrčí stihli ich obyvatelia utiecť, no jej sestra Zuzana (26) už zo svojho príbytku neunikla. „Pritom ešte kričala na susedu, aby zachránila, čo môže. Sama sa vrátila pre deti a vtom sa na ňu celá chatrč zrútila,“ tvrdí Soňa. „Mala v živote obrovskú smolu. Nedávno zatvorili jej druha do basy.“

 

V plameňoch spolu so Zuzanou zahynula aj jej sedemročná dcéra Miroslava a päťročný syn Sebastián. Plače za nimi celá osada. Najsilnejšie boli emócie v čase príchodu hasičov. Aby sa vôbec mohli štyria muži s dvomi cisternami pustiť do roboty, muselo im dvadsať policajtov prekliesniť cestu a potom im pomáhať, aby ich pri hasení nik nerušil.

Tri rodiny z huncovskej osady teraz nemajú kde bývať. „Ešte dnes pôjdeme za starostom. Chceme aspoň nové unimubunky,“ tvrdia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu