Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Deti poslali Ježiškovi viac ako 50 tisíc listov so želaniami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na adresu 999 99 Ježiško prišlo v tomto roku už viac ako 50.000 listov so želaniami detí. Prvé tohtoročné vianočné prianie dostal Ježiško už 7. septembra a putovalo k nemu zo Slávnice. O tradičnej vianočnej pošte informovala TASR Andrea Pivarčiová z odboru komunikácie Slovenskej pošty.

"Vianočnú poštu organizuje Slovenská pošta od roku 1999 a je určená všetkým, ktorí chcú poslať svoje želanie Ježiškovi," priblížila Pivarčiová. Na list alebo pohľadnicu so želaním iba napíšu adresu 999 99 Ježiško a nalepia známku správnej hodnoty. Nesmú tiež zabudnúť na spiatočnú adresu a list vložia do poštovej schránky alebo podajú na pošte.
      
"Na napísanie želaní boli aj tento rok k dispozícii na poštách bezplatné pohľadnice pre Ježiška," doplnila Pivarčiová. V predchádzajúcich dvanástich ročníkoch prešlo podľa jej slov rukami Ježiškových pomocníkov viac ako milión listových želaní a kresieb.

"Ježiško odpisuje aj na listy zo zahraničia, ktorých mu prichádzajú každý rok stovky,"
opísala. Najviac ich chodí z Českej republiky, no prišli mu aj listy z Ruska, Japonska, USA či Kanady alebo Indie. "Pre nevidiace a slabozraké deti odpisuje v špeciálnom Braillovom písme," vysvetlila Pivarčiová. Domovom Vianočnej pošty je pošta v Rajeckej Lesnej neďaleko od stredu Slovenska, kde sa nachádza drevený betlehem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu