Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stano sa ukájal na dcére (14): Vraj ju tak chránil pred záškoláctvom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pred alkoholom, záškoláctvom a zlou partiou vraj zachránil svoju nevlastnú dcéru Stano (45) z Košíc. Tvrdil to na súde ako obhajobu faktu, že ju roky nútil k sexu. Fakt však je, že dievča sa ho bojí a chce na všetko zabudnúť. Súd vymeral zvrhlíkovi sedem rokov natvrdo.

Žaloba spočiatku tvrdila, že dievča bolo zneužívané už od 10-tich rokov. Podarilo sa však preukázať "len" to, že dcéru svojej družky muž nútil k sexu od leta 2005, keď mala 14 rokov, do októbra 2007. Keď s ním nechcela nič mať, hrozil jej, že rodina sa rozpadne.

Stanislavovi priťažil aj posudok znalkyne z psychológie. Vyšetrením dievčaťa zistila, že sa snaží na nepríjemnú životnú etapu zabudnúť. „Otčima sa bojí a úplne odmieta jeho osobu," povedala znalkyňa.
 
Stano sexovanie s nevlastnou dcérou nepoprel. Podľa jeho verzie sa však s dievčaťom mali navzájom radi a intímnym vzťahom ju zachránil pred zlou partiou, alkoholom a záškoláctvom. „Písala mi ľúbostne SMS-ky. Nerobil som žiaden nátlak, všetko robila dobrovoľne. Ja som sa o ňu staral. Ale viem, že som urobil chybu, keď som dovolil, aby sa do mňa zaľúbila," hovoril. 
 
Prípad označil za komplot svojej družky proti nemu. „Jej matka o tom vedela, ale neriešila nič. Čakala na príležitosť, aby ma mohla s novým priateľom pripraviť o byt a moje úspory," tvrdil. Súd takúto obranu odmietol ako nevierohodnú a zároveň nepodstatnú pre posúdenie trestnosti skutku. Vymeral mu sedem rokov za mrežami. Stanislav proti rozsudku okresného súdu podal odvolanie, o ktorom rozhodne krajský súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu