Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Na "dušičky" vraj nehrozia dopravné problémy

1. novembra nás čaká Sviatok všetkých svätých a 2. novembra si pripomíname Pamiatku zosnulých
1. novembra nás čaká Sviatok všetkých svätých a 2. novembra si pripomíname Pamiatku zosnulých

ŽILINA/BRATISLAVA - Motoristi na slovenských cestách musia v období Sviatku Všetkých svätých počítať so zhustenou premávkou, obzvlášť závažné dopravné problémy sa však neočakávajú.

Pozor si bude treba dať predovšetkým vo veľkých mestách ako Bratislava, Košice, Nitra či Trnava a tiež na úsekoch, kde prebieha výstavba či rekonštrukcia ciest. Týka sa to hlavne časti medzi Považskou Bystricou a Žilinou, kde sa buduje diaľnica.

"Vyslovene extrémy neočakávame. Sviatok je až v stredu, mnohí ľudia si zoberú dovolenky v pondelok a utorok a návštevy cintorínov si tak rozložia na viac dní. Nehrozí teda, že by vyrazili tak húfne, ako keby bol tento sviatok cez víkend," povedal ČTK Vladimír Michal zo Stella Centra, ktoré poskytuje dopravné informácie.

Okrem kritickej trasy medzi Žilinou a Považskou Bystricou by mali vodiči jazdiť so zvýšenou pozornosťou aj v okolí Bánoviec nad Bebravou a na úsekoch Banská Bystrica-Brezno a Dolný Kubín- Trstená. Prebiehajú tu totiž práce na ceste. Podobne ako vo všedných dňoch sa počíta s hustou premávkou aj v úsekoch Bratislava-Trnava, Trnava-Nitra a Žilina-Martin. "Od Martina smerom na Prešov výraznejšie uzávierky nie sú plánované. Dúfajme, že sa nič nestane v tuneli Branisko," dodal Michal.

Výraznejšieho zdržania sa vraj počas sviatku netreba obávať na hraniciach s Českom, Maďarskom a Rakúskom. Kvôli nákupnej a benzínovej turistike sa však môžu tvoriť kolóny na hraniciach s Poľskom a Ukrajinou.

Zástupcovia Železničnej spoločnosti Slovensko oznámili, že v období "dušičiek" bude osobná doprava na železnici posilnená o 47 vlakov. Viac vlakov bude jazdiť od piatka do 5. novembra. Zavedením mimoriadnych spojov sa má zlepšiť cestovanie napríklad na frekventovaných trasách Bratislava-Žilina, Bratislava-Zvolen, Bratislava-Košice, Bratislava-Nitra alebo Zvolen-Prešov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu